SMART ENERGI – Samverkan för digital utveckling i energibranschen

Det sägs ju att allt som kan digitaliseras kommer att digitaliseras, och för var dag blir det allt mer uppenbart att det inte är någon tom klyscha. För oss i energibranschen kommer den digitala transformationen innebära nya utmaningar men framför allt stora möjligheter. Vår bransch är dock bara i början av den digitala utvecklingen och om vi ska lyckas kommer det krävas stora ansträngningar under lång tid.

Medlemmar Smart Energi

Och det kommer krävas att vi utvecklar nya samarbetsformer. För om vi delar på resurser, kunskap och idéer kan vi driva den digitala utvecklingen mycket snabbare – och till avsevärt lägre kostnader – än om var och en jobbar för sig.

Exakt vad utvecklingen kommer leda till är omöjligt att säga idag. Men någonstans måste man ju börja och vi är nu elva svenska energiföretag som har startat ett formellt samarbete som vi kallar Smart Energi och påbörjat ett första konkret projekt, K2, som syftar till att utveckla smarta verktyg för analys av energiförbrukning. Vi blir gärna fler, så hör gärna av dig om du är intresserad.

Fördelar

  • Tillsammans är vi starka
  • Mer för pengarna
  • Din röst räknas
  • Vi äger det vi utvecklar
  • Bra för miljön